WordPress database error: [Disk full (/tmp/#sql_4390_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `fm_options`

WordPress database error: [Disk full (/tmp/#sql_4390_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `fm_options`

Holy Redeemer Church, La Laguna - Fernando Menis

WordPress database error: [Disk full (/tmp/#sql_4390_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SELECT fm_posts.* FROM fm_posts LEFT JOIN fm_term_relationships ON (fm_posts.ID = fm_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND ( fm_term_relationships.term_taxonomy_id IN (234) ) AND fm_posts.post_type = 'nav_menu_item' AND ((fm_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY fm_posts.ID ORDER BY fm_posts.menu_order ASC

WordPress database error: [Disk full (/tmp/#sql_4390_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SELECT fm_posts.* FROM fm_posts LEFT JOIN fm_term_relationships ON (fm_posts.ID = fm_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND ( fm_term_relationships.term_taxonomy_id IN (234) ) AND fm_posts.post_type = 'nav_menu_item' AND ((fm_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY fm_posts.ID ORDER BY fm_posts.menu_order ASC

The Holy Redeemer Church and Community Centre, Tenerife island, Spain

Location: Street Volcán Estrómboli, 3, Las Chumberas 38108, La Laguna, Tenerife island, Spain. 28°27’40.4″N 16°18’07.6″W

Architect: Fernando Menis

Client: Parroquia Santísimo Redentor de Las Chumberas/Diocese of Tenerife, City Hall of La Laguna

Legal advisor: Dulce Xerach

Architectural Design Team (along the 16 construction process): Babak Asadi, Juan Bercedo, María Berga, Roberto Delgado, Javier Espílez, Andrés Ferrer, Niels Heinrich, Yanira León, Joanna Makowska Czerska, Paula Manzano, Natalia Pyzio, Raúl Rivera, Gerardo Rodríguez, Esther Senís, Andreas Weihnacht, Julia Zasada

Consultants and providers. Structure: Juan José Gallardo. Acoustics: Pedro Cerdá/i2A ACOUSTIC & AUDIOVISUAL ENGINEERING. HVAC: J. Oliver Oliva Alonso/ DUAL INGENIEROS, José Ángel Marrero/NUEVA TERRAIN, Fernando Javier Hernández/ PRISMA INGENIEROS. Quantities survey: Rafael Hernández, Andrés Pedreño, Ruperto Santiago Hernández. Lighting: José María Martín Piñeiro/ MP LIGHTCAN- ZUMTOBEL.  Locksmith works: ESTRUCTURAS METALICAS DELSUA CANARIAS. Glass: Núria Hernández/ MARRERO CRISTALEROS. Paint: Ramón Hernández de la Guardia /JOTUN. Gardening: Fernando Ascanio/ ZONA VERDE. Formwork systems: PERI España. Concrete: CEMEX España.

Construction companies: CONSTRUCCIONES CAROLINA, CONSTRUCCIONES ÁTICO (Mercedes Suárez, Francisco José Tejera), SOLVENTIA INGENIERÍA Y CONSTRUCCIÓN

Use: Church and Community Center

Structure: Reinforced concrete

Materials: Concrete and local volcanic stones

Design Dates: 2004 – 2005

Construction dates: 2005 – 2008 (Community Centre), 2020 (Church is completed), 2021 (Environment is scheduled for completion)

Site area: 1.590 m2

Building area: 1.050 m2 (built building area 538 m2 + built open space area: 512 m2)

Cost of construction: 2.000.000,00 €

Other: Project included in the architecture collection of the Museum of Modern Art of New York (MoMa); Concrete Innovation Award of the Ambuja Knowledge Foundation of India (2012)

Description:

The dramatic topography of the site is dealt with by introducing a perimeter ramp that gives access to the square and to the second floor of the Church. This building, which was conceived as a visual icon within a poorly planned neighborhood, rises monumentally with four independent volumes that resemble large rocks. The slits in between them allow air and light into the space. The Church stands starkly, stripped of superfluous elements that are a distraction from its spiritual essence. Overhead natural light filters down to provide each room with a mystical atmosphere. The energy efficiency that concrete provides due to its isotropic nature is enhanced by the thermal inertia of the thick massive walls.To improve the acoustic performance of the spaces we mixed local volcanic rock (picón) into the concrete, and once the material had set and the formwork had been removed, it was chipped away to produce irregular surfaces. The result is an expressive rough finish that absorbs sound better than conventional concrete does.While the client did not have already enough funds for the entire building, the Social Centre, offering a cultural and educational program, was urgently needed and so our design allowed building two of the fours modules, in use since thirteen years now.